Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyv Einsteinről 2

Könyv Einsteinről 2

 

Walter Isaacson: Einstein – Egy zseni élete és világa

Kiadó: Alexandra, 2007

683 oldal, 4990 Ft

 

Bizonyára ez a legteljesebb és leghíresebb könyv amit Einstein életéről és munkásságáról valaha is megírtak. Szerzője a legnevesebb és elismertebb újságíró és életrajzíró Amerikában és világszerte. Kiválóan megírt és igen szórakoztató életrajz, melynek olvasmányosságát nagyban emeli Einstein bonyolult, mondhatnánk túlzottan bonyolult, sőt mondhatnánk, hogy zavaros élete, sokrétű kapcsolatai és mindig lezáratlan gondolatai. Tovább emeli a könyv színvonalát az a tucatnyi fizikus és történész szakértő, aki segítette az írót a történések és alig megoldható problémák szinte kifogástalan tálalásában. Hétköznapi olvasó vagy fizikus számára a könyv többnyire jól követhető, a logikai összefüggések háttérben meghúzódó hibái pedig szinte sohasem ugranak elő élesen. Ezek csak a nagyon kis számú specialistákat zavarják, ha éppenséggel valóban értik a relativitáselméletet. Az igazán jó specialista onnan ismerszik meg, hogy csak annyit mond, hogy dolgozom rajta. A világért sem mondja, hogy érti is.       (Tt)

 

 

 

 

 

 

A könyv fülszövege:

A XX. század legnagyobb ikonja, aki a diktatúra elől Amerikába menekül. Elbájoló férfi, akinek csillogó szeme, elkötelezett humanitása és rendkívüli éles elméjűsége az arcát jelképpé, a nevét a zseni szó szinonímájává emelte.

 

Már gyermekkorától lázadó és nonkonformista volt. Nem mindennapi jelleme, határtalan kreativitása és képzelőereje határozta meg mind magánéletét, mind pedig tudományos munkásságát. Ebben a teljes életrajzban, amely az első azóta, hogy Einstein minden írásos emléke hozzáférhetővé vált a kutatók számára, Walter Isaacson nemcsak arra világít rá, hogy hogyan működött a híres tudós elméje, hanem bámulatosan tiszta képet fest az Einstein által elénk tárt univerzum titkairól és magáról az emberről is, aki ezeket a rejtélyeket felfedezte az emberiség számára. . . .

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Március / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 40455
30 nap: 699
24 óra: 10